مسمومیت و بیماری های منتقله از آب و غذا به انسان
مسمومیت غذایی مواردی است که شخص بر اثر خوردن مواد غذایی آلوده و فاسد ، دچار بیماری و احتمالاً مرگ شود . مسمومیت های غذایی به وسیله عوامل شیمیایی و میکروبی موجود در مواد غذایی به وجود می آید . علایم بیماری غالباً خیلی شبیه به هم هستند . تهوع ، استفراغ ، دل درد ، اسهال و سردرد از علایم مهم مسمومیت می باشد . مسمومیت های غذایی بحث بسیار گسترده ای است که پرداختن به همه زوایای آن در این کتاب مقدور نمی باشد . بنابراین به اختصار به شرح چند مورد از مسمومیت های شیمیایی و میکروبی پرداخته و جهت اطلاع بیشتر دانشجویان و کارشناسان مربوط ، خلاصه ای از مسمومیت ها و بیماری های منتقله از مواد غذایی به صورت جدول در آخر همین فصل ارائه می گردد .
الف ـ مسمومیت با سموم شیمیایی
فلزات سنگین و عناصری مانند سرب ، قلع ، جیوه ، مس ، کادمیوم ، آرسنیک و … و ترکیباتی مانند نیتروز آمین ها ، سیانید ها و هیستامین و … جزء مواد شیمیایی مسموم کننده ای هستند که وجودشان در مواد غذایی به مقادیر زیاد خطرناک است . البته منظور از مقادیر زیاد ، مقداری است که سیستم ایمی بدن قادر به دفع و یا خنثی کردن آنها نیست .
چون ذکر همه موارد مسمومیت های شیمیایی به طور مبسوط نیازمند کتاب مستقلی است بنابراین ، در ذیل به شرح موارد مهم از آن پرداخته 
می شود .

  مشخصات این فایل عنوان: تقسیم بندی باکتری ها از نظر خواص مشابه فرمت فایل:word( قابل ویرایش) تعداد صفحات: 49 این مقاله درمورد تقسیم بندی باکتری ها از نظر خواص مشابه می باشد. خلاصه آنچه در مقاله تقسیم بندی باکتری ها از نظر خواص مشابه می خوانید .مسمومیت و بیماری های منتقله از آب و غذا به انسانمسمومیت غذایی مواردی است که شخص بر اثر خوردن مواد غذایی آلوده و فاسد ، دچار بیماری و احتمالاً مرگ شود . مسمومیت های غذایی به وسیله عوامل شیمیایی و میکروبی موجود در مواد غذایی به وجود می آید . علایم بیمار ...